LiteXP

De Liteboat XP is bestemd voor sportieve liefhebbers van water en natuur. Voor watersporters die graag hun spieren gebruiken, maar met wat wind in hun zeil ook kunnen genieten van de rust. En voor wie overnachten in hun boot een extra dimensie aan de beleving toevoegt. Het is het ideale vaartuig voor moderne ‘zeil-roeiers’, die van dit natuurlijk varen een eigen sport hebben gemaakt en tochten organiseren. Zeil-roeiend kun je hele afstanden afleggen en met een ondiep stekende boot overal komen en aanleggen. En je hoeft natuurlijk niet in je boot te overnachten!

Net als bij de Liteboat-skiffs heeft ontwerper Manuard een veilige boot getekend, die niet veel zeil- of roei-ervaring vereist. Anders gezegd: als je weet dat je niet tegen de wind in kunt zeilen en met je rug in de vaarrichting hoort te roeien, kan er met deze boot niet zo veel mis gaan. De zes meter lange  Liteboat XP is namelijk niet minder dan 1,78m breed, de garantie voor veel stabiliteit. Dankzij de vacuüminjectie methode is de glas-koolstof sandwichconstructie van de romp ijzersterk.

De Liteboat XP is dus zeker geen skiff (ook al is hij voorzien van een rijdende zitting), waarmee je ook kunt zeilen. Daarvoor is hij te zwaar (140 kilo).  Noch een open zeilboot, waarmee je ook kunt roeien. De afsluitbare voorpunt is twee kooien rijk. Daarmee is het echt een nieuw soort autonoom ‘transportvaartuig’ voor een nieuwe vaarbeleving, waarmee je tochten van verschillende dagen kunt maken, wonderbaarlijk goed kunt zeilen en wonderbaarlijk goed kunt roeien.

Yacht van het jaar 2019 op de Boot Düsseldorf

We zijn erg enthousiast over de erkenning die de LiteXP heeft gekregen. Ook een internationale jury vind het een geweldige boot.De jury vond de boot buitencategorie!Geen brandstof nodig, slechts 150 kg. In lichte wind kan er zelf een genaker gebruikt worden. Perfect voor actieve watersporters of zelfs wedstrijden langs de kust.Voor een snelle beslisser is er een buitenkans nog steeds een mooi aanbod mogelijk voor deze boot.

Kijk voor meer informatie over de LiteRace 4X+ op liteboat

Proefvaren

Neem vrijblijvend contact op met Innovaren voor om een proefvaart in te plannen. 

paul@innovaren.nl
Paul: 06-34874288